fredag 29 juli 2011

På jämställdhetsfronten intet nytt.

I min storasysters blogg kunde man för två år sedan läsa följande:
Sedan så fick pappa ett mail. Från Liberoklubben. Den tiden som SJ hänvisar till i sin reklam där enbart kvinnor byter blöjor är sedan länge förbi. Detta verkar dock inte Libero ha förstått. Eller hur skall man annars tolka följande i ett brev som till sin karaktär försöker vara väldigt personligt. Brevet inleds med orden "Hej Per". Längre fram fortsätter man:

"När du börjar amma är det helt normalt om det gör ont och kanske inte är så underbart och naturligt som du hade drömt om."
Det vore varken underbart eller det minsta naturligt. Att amma kommer pappa aldrig få göra. Antingen så är Libero några generationer efter i sin syn på jämställdhet. Eller så ligger de några generationer före. Men i takt med tiden är de i alla fall inte. Och jag håller mig till mamma när det gäller input.

Några veckor senare fick pappa ett mail till:
"Den här gången kan du läsa om hur du med enkla övningar kan träna upp ditt underliv efter förlossningen. Det är en bra idé att börja redan nu."
Är nog bäst att Libero håller sig till att göra blöjor, för det är de bra på. Att skriva mail däremot borde de nog avstå ifrån.

Nu har det gått två år. Och det har inte hänt så mycket på jämställdhetsfronten. För igår fick pappa mail från Libero igen. Personligt med inledningen "Hej Per":
"Den här gången kan du läsa om hur man som nybliven mamma med enkla övningar kan träna upp underlivet efter förlossningen. Det är en bra idé att börja redan nu."

1 kommentar:

  1. Fortfarande lika underbart roande (eller oroande) :-) Per hör väl inte ens till de namn som både män och kvinnor i Sverige har lov att bära? Så det kan väl inte vara orsaken?
    Kram på er.
    /Maria O

    SvaraRadera