tisdag 5 juni 2012

Vi drar till Fjälla!

I lördags var det ömsom sol ömsom moln, rätt kallt i luften och ganska kraftiga vindar. Inget strandväder tycke vi och åkte istället till naturreservatet Fjälla. Vi trodde att fler skulle ha tänkt som oss och blev därför förvånade över att vara ensamma där så när som på några stavvandrande pensionärer. Kände att jag hade lite svårt att identifiera mig med dem.

När vi kom till stugan där vi skulle äta lunch kom två änder simmandes. De var trevligare på håll tyckte mamma när de med ett stort mått av frimodighet klev upp ur vattnet och närmade sig oss med målmedvetna steg. Lydia och jag tog det med ro, men mamma ropade på pappa som fick komma och skrämde iväg dem. Han kände sig nog ganska manlig och vi flickor lät honom känna sig det, trots att det inte är sååå imponerande att mota bort två änder. Nåväl, vi beslutade oss för att äta inne i stugan, delvis pga änderna, men framförallt pga vinden. (Maten blåste nästan bort).

Efter lite kurragömmalek och kottegnag åkte vi hem igen efter några härliga timmar i skog och mark. Hoppas på mer "sådant" inom kort!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar