söndag 20 november 2011

Shopping ur mitt perspektiv

I går var det dags för att smygstarta julhandeln för familjen Wallin. Julen skall firas i Lysekil och det är första gången som det firas jul på hemmaplan. Alltså måste en hel del julsaker såsom julgransfot, julgransljus och annat införskaffas. Mamma, pappa och jag begav oss mot Uddevalla medan Lydia åkte till Alice och Maria för en lekdag med dem. (Vi fick även en aftershopping-fika hos dem efter dagens utflykt.) Själv var jag ganska osugen på att ligga i vagnen utan ville bäras på stora delar av tiden. Tänkte förklara varför...

Att handla bygger mycket på att titta på fina saker och få inspiration. Varorna är fint uppställda för att skapa stämning och välbefinnande. Hyllorna går i olika färgteman, belysningen lyfter fram fina detaljer och i bakgrunden spelas musik som skapar ett skönt välbefinnande. Ungefär så tänker jag mig att det är tänkt att vara. Men hur är det egentligen? 

Ja, om man bortser från att julshopping kanske inte alltid är så harmoniskt som det är tänkt så är det lite tråkigt för oss bebisar. För vi tittar ju åt ett annat håll än de flesta andra. Vårt perspektiv är att titta uppåt, liggandes i en barnvagn. Och uppe i taket är det inte olika färgteman, vackra juldekorationer och fina dekorationer. Nej där är det lysrör, ventilationsrör och ljuddämpningsplattor. Väldigt sällan är dessa färgmatchade, snyggt belysta eller speciellt inspirerande. Så om ni möter en bebis på stan som inte vill ligga i sin barnvagn utan vill komma upp så förstår ni nu kanske varför.

Betydligt roligare ljus än lysrör
Shoppinglunch
After-shopping hos Maria Tersmeden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar