tisdag 3 januari 2012

40-årsfest

I Luleå var alla kusiner på mammas sida samlade på en och samma ort under några dagar. Det händer inte ofta. Numera bor dock två av mammas bröder med sina familjer i Luleå, så det hänger på att vi tajmar in ett besök samtidigt som mammas bror Andreas med familj för att skaran ska bli fulltalig. Det plus att inte de bofasta Luleborna flyr sin kos när vi kommer..

Så när morbror Christer ställde till med 40-årskalas kunde alltså alla vi syskonbarn sluta upp. Fullt blev huset, vi kusiner (från noll till tolv år gamla) bildar ett helt fotbollslag - elva stycken är vi. Jag är yngst och Mirjam äldst. Christer fyller egentligen 13 januari, hans 40-årsdag är på en fredag, tur då att vi inte är så skrockfulla i vår familj.. Även moster Anna-Karin (som är gift med mammas bror Andreas) firades lite grann, hon fyller 40 år den 10:e januari.

Det är riktigt roligt med kusiner kan jag tala om. Så roligt med barn i olika åldrar, alla med egna personligheter och kanske ett och annat gemensamt drag.

Barnen fick äta först, de vuxna sedan




1 kommentar:

  1. Påminner mig om våra släktkalas när jag var liten, mormor o morfar har också 11 barnbarn fast spridda över 16 år. Vi hade kul och massa stoj var det alltid.
    Maria

    SvaraRadera