söndag 23 oktober 2011

Mitt dop - Gudstjänsten

Söndagen den 23 oktober klockan 15:30 så ringde klockorna i Lyse kyrka. Det var tid för dop av Rebecca Sara Elisabeth Wallin. Samlade var släkt och vänner samt stolta föräldrar och faddrar.

Platsen där vi samlats var Lyse kyrka. Den firar 100 år nästa år men man skulle faktiskt kunna tro att det var jubileum nu eftersom det står "1911" på en stor sten i väggen. Redan på den tiden drog byggprojekt över tiden.
Nåväl, platsen där kyrkan har betydligt äldre anor än tidigt 1900-tal. Församlingen omnämns redan 1392 i skrift för första gången och kanske går församlingens historia tillbaka ända till 1100-talet. Ingen vet med säkerhet. Oavsett vilket är jag långt ifrån den första som döpts i Lyse. En plats där människor samlats för bön och tillbedjan i många sekler.

Dopgudstjänsten förflöt ganska harmoniskt. Storasyster var full av energi, t ex så sprang hon vid ett tillfälle bakom altaret och hittade spaden som används för mull-påkastning vid begravningar, men två steg innan hon kom fram med den i högsta hugg så fick pappa stopp på henne. Hans Wolfbrandt heter prästen som döpte mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar