onsdag 4 juli 2012

Släkten från USA

I onsdags så fick jag främmande från USA. Det var min 4-männing (brylling) Anna Ericsson från Chicago som kom förbi. Hon är 24 år och äldst i en syskonskara på tre barn. Anna är på en dryg månadslång rundresa i Sverige för att träffa olika släktingar, samt en avstickare för att se Paris och Venedig. För en som bor i USA är det ju rätt nära. Lillebrodern heter Axel Tage och lillasystern Elin. Inte utan att det märks på deras namn att de är svenskättlingar.

Skall ge en liten sammanställning över min släkt i USA:
Pappas mormor Agnes hade två bröder som utvandrade till USA, Chicago-området. De fick hjälp av en farbror med det praktiska. En av dessa bröder var Rickard. Han slog sig ned i South Bend. Han var gift med Anna Person. De fick tre barn, Dorothy, Roland och Edward, vilka alltså är din mors kusiner. Dorothy gifte sig med Harry Melander och fick tre barn, Martha (nyss avliden), David (Dave) och Carol. Det var genom Martha, som studerade på en folkhögskola i Jönköping som vi fick kontakt med USA-släkten igen. Bland annat var Harry, Dorothy och Carol& Ray här och hämtade upp Martha. Carol, gifte ju sig som bekant med Ray(mond) Erickson. Carol och Ray har tre barn - ANNA, Axel och Elin.

Åter till dagen... Mamma var i Göteborg på sitt nygamla jobb på Volvo för att skriva på lite papper men vi övriga fikade hemma, tog en sväng till Havets hus och umgicks mest i största allmänhet. Och kul var det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar